• עקבו אחרינו בטוויטר וברשתות חברותיות כדי להתעדכן בשינויים, אם האתר לא זמין, תקלות ועוד: טוויטר
  • שימו לב, אפשר כעת לתרום זוזין רק מ500 זוזין, ויש עמלה של 10% על הצד התורם בעת התרומה, אז עדיף להרוויח לבד בלי להסתמך על תרומות.
    שקל אחד שווה ל100 זוזים בחנות.

אשכול אחד - 10 זוזין
    הודעה אחת שכתבת - 5 זוזין
    הודעה אחת שכתבו לך באשכול שלך - 1 זוזין
    נקודות פגות לאחר שבוע.

דיון אתגרי עבודה על המידות

מיניפאל

טירון
ספט׳ 8, 2026
332
111
1
Zuzin
1,512
תפעיל אותנו יואל.
עיקרון שבועי שנוכל להתאים את עצמנו אליו, מצווה כיעד שצריך לעמוד בו בשביל התרגול.
מה דעתך? איך אפשר להטמיע עבודה על המידות אצל נורמים?

• אהבתי
סימוני אימוג׳י: איש
איך אומר הרב מאיר אליהו? מה שמעורר אנשים בימינו לתשובה זה אך ורק מידת הפחד. למרבה הצער.

אבל יש שני צדדים למטבע, התשובה מיראה והתשובה מאהבה.

וגם לדעתי הפחדה זה כלי מוגבל. כמה אפשר?

ר"ל מתוך שלא לשמה יבוא לשמה וכו'

• אהבתי
  • כועס
סימוני אימוג׳י: אללה הוא עכבר ו-מיניפאל
איך אומר הרב מאיר אליהו? מה שמעורר אנשים בימינו לתשובה זה אך ורק מידת הפחד. למרבה הצער.

אני לא עובד על המידות מתוך פחד אלא מתוך עיקרון ודחף

• אהבתי

אותי הפחידו כל החיים ולכן אף פעם לא האמנתי, רק הייתי תוכי אוטיסט, קוף אחרי בנאדם
עשיתי ”מצוות“ כמו רובוט או מישהו אחוז טירוף עם אוסידי, עשיתי כי זה מה שחייבו אותי לעשות וגם היה איום של disowning

תראה אותי היום
כותב באינטרנט בשאבעס קויידש..
הם לא יכולים להאשים אותי, רק את עצמם

וכן, עברתי גלגולים בחיים הקצרים האלה והתחלתי להתקרב לאלוהים מאהבה, אבל האלוהים שהתקרבתי אליו אינו דתי כלל

אני רואה בדת, בדתיים ובמצוות כפירה ואני בז לדת היהודית.

אלוהים לא מצאתי שם

את השטן דווקא כן..

✌🏽 Peace

• אהבתי
סימוני אימוג׳י: a.s.h, blackarch ו-איש
@איש

זה מורכב יותר וקצרה היריעה מלהכיל ואכמ”ל ודו”ק וד”ל

בקצרה אומר שאני כן עושה מצוות מסויימות אבל רק מתי וכאשר אני מרגיש שזה יעשה לי טוב לעשות אותן

נניח בפסח שמרתי את החג הראשון מחמץ

ומחוה”מ א’ והלאה אכלתי מה שרציתי

• אהבתי
אותי הפחידו כל החיים ולכן אף פעם לא האמנתי, רק הייתי תוכי אוטיסט, קוף אחרי בנאדם
עשיתי ”מצוות“ כמו רובוט או מישהו אחוז טירוף עם אוסידי, עשיתי כי זה מה שחייבו אותי לעשות וגם היה איום של disowning

תראה אותי היום
כותב באינטרנט בשאבעס קויידש..
הם לא יכולים להאשים אותי, רק את עצמם

וכן, עברתי גלגולים בחיים הקצרים האלה והתחלתי להתקרב לאלוהים מאהבה, אבל האלוהים שהתקרבתי אליו אינו דתי כלל

אני רואה בדת, בדתיים ובמצוות כפירה ואני בז לדת היהודית.

אלוהים לא מצאתי שם

את השטן דווקא כן..

✌🏽 Peace
@איש

זה מורכב יותר וקצרה היריעה מלהכיל ואכמ”ל ודו”ק וד”ל

בקצרה אומר שאני כן עושה מצוות מסויימות אבל רק מתי וכאשר אני מרגיש שזה יעשה לי טוב לעשות אותן

נניח בפסח שמרתי את החג הראשון מחמץ

ומחוה”מ א’ והלאה אכלתי מה שרציתי
מכיר ריש לקיש? סיפור מעניין.

• אהבתי
סימוני אימוג׳י: אללה הוא עכבר
יומא חד הוה קא סחי רבי יוחנן בירדנא. חזייה ריש לקיש ושוור [וקפץ] לירדנא אבתריה.
אמר ליה [לו רבי יוחנן]: חילך לאורייתא! [כוחך לתורה!]
אמר ליה [ריש לקיש]: שופרך לנשי! [יופייך לנשים!]
אמר ליה: אי הדרת בך [אם תחזור בך], יהיבנא לך אנא אחתי [אתן לך אני את אחותי], דשפירא מינאי [שהיא יפה ממני].
קביל עליה [קיבל עליו]. בעי למיהדר לאתויי מאניה ולא מצי [רצה לחזור להביא את בגדיו ולא הצליח], דהוה קבילא עליה עול תורה – ותש חיליה [שתש כוחו].
אקרייה ואתנייה [לימד אותו מקרא ומשנה] ונעשה גברא רבא [ואדם גדול].

(תלמוד בבלי, מסכת בבא מציעא, דף פד, עמוד א)

אמר ריש לקיש: גדולה תשובה, שזדונות נעשות לו כזכויות, שנאמר: 'וּבְשׁוּב רָשָׁע מֵרִשְׁעָתוֹ וְעָשָׂה מִשְׁפָּט וּצְדָקָה עֲלֵיהֶם הוּא יִחְיֶה' (יחזקאל לג, יט).
איני? [האם כך הדבר?] והאמר ריש לקיש: גדולה תשובה שזדונות נעשות לו כשגגות, שנאמר: 'שׁוּבָה יִשְׂרָאֵל עַד ה' אֱלֹהֶיךָ כִּי כָשַׁלְתָּ בַּעֲו‍ֹנֶךָ' (הושע יד, ב), הא 'עוון' מזיד הוא, וקא קרי ליה 'מכשול' [וקורא לו מכשול, שזה שגגה]!
לא קשיא: כאן מאהבה, כאן מיראה [כאן כשתשובה נעשית מאהבה – הזדונות הופכות לזכויות; כאן כשהיא מיראה – הזדונות הופכות לשגגות].

(תלמוד בבלי, מסכת יומא, דף פו, עמוד ב)

נערך לאחרונה:
  • אהבתי

קבצים מצורפים

• 4809038099984640360no.webp
    4809038099984640360no.webp
    62.3 KB · צפיות: 8
  • אהבתי

פחד זה רק אם אתה מאמין. וזה הדרך הכי קלה לשלוט באנשים. רק נהוראים ואלירנים מושפעים מזה.

ובכללי גם לפי הדת אין בזה ערך ואין שכר. רק עשיית אמת בגלל שהיא אמת מביאה את האדם לעולם הבא כי השיג חוכמה מופשטת. ולזה מספיקה רק מצווה אחת כמו שטען הרמבם

• Praying
סימוני אימוג׳י: איש ו-אללה הוא עכבר
יומא חד הוה קא סחי רבי יוחנן בירדנא. חזייה ריש לקיש ושוור [וקפץ] לירדנא אבתריה.
אמר ליה [לו רבי יוחנן]: חילך לאורייתא! [כוחך לתורה!]
אמר ליה [ריש לקיש]: שופרך לנשי! [יופייך לנשים!]
אמר ליה: אי הדרת בך [אם תחזור בך], יהיבנא לך אנא אחתי [אתן לך אני את אחותי], דשפירא מינאי [שהיא יפה ממני].
קביל עליה [קיבל עליו]. בעי למיהדר לאתויי מאניה ולא מצי [רצה לחזור להביא את בגדיו ולא הצליח], דהוה קבילא עליה עול תורה – ותש חיליה [שתש כוחו].
אקרייה ואתנייה [לימד אותו מקרא ומשנה] ונעשה גברא רבא [ואדם גדול].

(תלמוד בבלי, מסכת בבא מציעא, דף פד, עמוד א)

אמר ריש לקיש: גדולה תשובה, שזדונות נעשות לו כזכויות, שנאמר: 'וּבְשׁוּב רָשָׁע מֵרִשְׁעָתוֹ וְעָשָׂה מִשְׁפָּט וּצְדָקָה עֲלֵיהֶם הוּא יִחְיֶה' (יחזקאל לג, יט).
איני? [האם כך הדבר?] והאמר ריש לקיש: גדולה תשובה שזדונות נעשות לו כשגגות, שנאמר: 'שׁוּבָה יִשְׂרָאֵל עַד ה' אֱלֹהֶיךָ כִּי כָשַׁלְתָּ בַּעֲו‍ֹנֶךָ' (הושע יד, ב), הא 'עוון' מזיד הוא, וקא קרי ליה 'מכשול' [וקורא לו מכשול, שזה שגגה]!
לא קשיא: כאן מאהבה, כאן מיראה [כאן כשתשובה נעשית מאהבה – הזדונות הופכות לזכויות; כאן כשהיא מיראה – הזדונות הופכות לשגגות].

(תלמוד בבלי, מסכת יומא, דף פו, עמוד ב)

Lol. הסיפור דומה מאוד לארוס ולסולם של אפלטון של הפניית הארוס לחכמה.

גם אהבה זה עשיית אמת כי היא אמת. וכאן זה אחד שהבין בשכלו שהדרך שהלך לא הייתה נכונה ועכשיו עושה אמת.
לא יודע אם זה באמת מה שהגמרא התכוונה כי יש שם הרבה דברים הזויים ורמה נמוכה, אבל זה דומה לרעיונות של ימי הביניים.

אולי כאן לרב היה ידע ניאופלטוני

• אהבתי
  • Praying
רק שרוב הדתיים למצוות שלהם אין ערך בכלל. הם לא עוסקים במושכלות ומדרדרים לדמיונות והזיות פגאניות של עובדי אלילים. חלק הופכים את אלוהים למכונה שבמקום להכניס כסף אתה עושה מצווה והוא נותן לך משהו במקום.
מסכנים. הפסידו את העולם הזה שלהם וחיים בפחד ופרימיטיביות וגם עולם הבא אין להם

• אמנון
  • Praying
Lol. הסיפור דומה מאוד לארוס ולסולם של אפלטון של הפניית הארוס לחכמה.

גם אהבה זה עשיית אמת כי היא אמת. וכאן זה אחד שהבין בשכלו שהדרך שהלך לא הייתה נכונה ועכשיו עושה אמת.
לא יודע אם זה באמת מה שהגמרא התכוונה כי יש שם הרבה דברים הזויים ורמה נמוכה, אבל זה דומה לרעיונות של ימי הביניים.

אולי כאן לרב היה ידע ניאופלטוני
אפשר גם דרך רגש
יש אנשים שהשכל רק מרחיק אותם מהדת כי הוא פועל אחרת, מאוד מאוד לוגי..

לכן כcounter הרגשות שלהם חזקים יותר וקרובים לאמת ולצדק

יכול למשל להסביר את קריעת ים סוף כצונאמי, הגיוני סך הכל
מה שלא הגיוני זה מקל עץ שהופך לנחש או סנה שבוער באש ואיננו אוכל, וכדו'

• אהבתי
אפשר גם דרך רגש
יש אנשים שהשכל רק מרחיק אותם מהדת כי הוא פועל אחרת, מאוד מאוד לוגי..

לכן כcounter הרגשות שלהם חזקים יותר וקרובים לאמת ולצדק

יכול למשל להסביר את קריעת ים סוף כצונאמי, הגיוני סך הכל
מה שלא הגיוני זה מקל עץ שהופך לנחש או סנה שבוער באש ואיננו אוכל, וכדו'

זה סתם סיפורים. אפשר לראות את זה כאלגוריות ומשלים למשהו אחר.
אבל בכלל לא חושב שיש קשר בין הדת של ימי הביניים שהפכה ליהדות לדת התנכית

• אמנון
  • Praying
רק שרוב הדתיים למצוות שלהם אין ערך בכלל. הם לא עוסקים במושכלות ומדרדרים לדמיונות והזיות פגאניות של עובדי אלילים. חלק הופכים את אלוהים למכונה שבמקום להכניס כסף אתה עושה מצווה והוא נותן לך משהו במקום.
מסכנים. הפסידו את העולם הזה שלהם וחיים בפחד ופרימיטיביות וגם עולם הבא אין להם
מוסר אנושי ≠ הלכה

• Praying
מוסר אנושי ≠ הלכה

זה לא מוסר זה חוכמה מופשטת. וזה לא חייב להיות זהה להלכה. זה התכלית ויותר חשוב מההלכה. ההלכה צריכה לתמוך בזה ובחברה שפרטים שחיים בה יוכלו לעסוק בחוכמה וגם תהיה מסוגלת לכוון אותם לזה

• אהבתי