דיון אני רוצה לעשות ספוקו

הוא אחד האנשים הדתיים הפאנטיים

לא יודע כמה הוא באמת דתי. הוא חצי חילוני אבל מטיף על דת. אי אפשר גם לדבר איתו בהיגיון כי כל מה שמביא זה ססמאות, העתק הדבק והאשמות פסיכולוגיות. נראה גם שהוא לא מבין בכלל בדת שהוא מאמין בה. לי הוא כבר לא עונה כנראה כי לא מסוגל להתמודד או להבין מה שאני כותב חחח
אבל האתר כל כך מת שאין שאני מנסה להוציא רייג מרנולד עם אשכולות על דת וירון ידען אבל הוא לא מגיב שם

אין חדש מן התורה רבנו יאמנה

כל התורה זה חידושים. לא נופל לאפולוגטיקה שאפשר להוציא ממנה הכל או שזה תמיד היה. גם אם זה נכון זה רק מראה שכל המערכת היא סתירה כי הכל כולל גם טענה ושלילתה. כל רב פירש את זה לפי הפילוסופיה שהאמין בה. רבנים ללא ידע פילוסופי האמינו/מאמינים בדת אלילית ונחשבים לכופרים אחרי המהפכות של ימי הביניים

כל התורה זה חידושים. לא נופל לאפולוגטיקה שאפשר להוציא ממנה הכל או שזה תמיד היה. גם אם זה נכון זה רק מראה שכל המערכת היא סתירה כי הכל כולל גם טענה ושלילתה. כל רב פירש את זה לפי הפילוסופיה שהאמין בה. רבנים ללא ידע פילוסופי האמינו/מאמינים בדת אלילית ונחשבים לכופרים אחרי המהפכות של ימי הביניים
לא יודע כמה הוא באמת דתי. הוא חצי חילוני אבל מטיף על דת. אי אפשר גם לדבר איתו בהיגיון כי כל מה שמביא זה ססמאות, העתק הדבק והאשמות פסיכולוגיות. נראה גם שהוא לא מבין בכלל בדת שהוא מאמין בה. לי הוא כבר לא עונה כנראה כי לא מסוגל להתמודד או להבין מה שאני כותב חחח
אבל האתר כל כך מת שאין שאני מנסה להוציא רייג מרנולד עם אשכולות על דת וירון ידען אבל הוא לא מגיב שם
י"ג עיקרים זה לא מספיק פורמליזציה לוגית של הדת בשבילך?העניין שזה לאמיתו של דבר היהדות

ובכן, תשמע, כמו שנכתב לך בדיונים ואקטואליה, התורה זה לא ספר מדע, היסטוריה או לוגיקה (וזה לא מרוקן את עולם הדיון ו/או הופך כל טענה לתקפה). אבל לא סתם אמרת, באמת נעשו מאמצים לגשר בין היהדות לבין הפרדיגמה המטאפיזית השולטת בימי הביניים, אבל כאן חשוב להבחין בין תורה כסדרת טענות שמציעה עובדות קרות ומנוכרות על העולם, לבין תורה כמערכת אתית, שתפקיד הלימוד בה לעצב את האדם ע"פ דרך הישר.

כשבני ישראל קיבלו את התורה הם ענו לה' "נעשה ונשמע", זאת לשון של רקימת ברית. זה לא מספיק רק לקרוא את הדברים קריאה קרה, ואז לזנוח את זה מיד כשקשה.
ויש דבר כזה עשייה לשמה . היא היא עיקר חייו של המאמין. ערכים זה דבר קונאטיבית לא קוגניטיבי, נלחמים על זה

במסורת נהוג לומר "שכר מצווה מצווה".
העשייה היא לשם שמיים.

התורה כפי שנמסרה, עיקרה זה העבודת ה', בפרקסיס.

נערך לאחרונה: