• עקבו אחרינו בטוויטר וברשתות חברותיות כדי להתעדכן בשינויים, אם האתר לא זמין, תקלות ועוד: טוויטר
  • שקל אחד שווה ל100 זוזים בחנות.

אשכול אחד - 10 זוזין
    הודעה אחת שכתבת - 5 זוזין
    הודעה אחת שכתבו לך באשכול שלך - 1 זוזין
    נקודות פגות לאחר שבוע.

דיון מה זה אנימה/מנגה טובה?

חתול כוזרי

משתמש חדש
ספט׳ 12, 2026
24
0
1
Zuzin
90
ככל שצופים במגוון רחב, פחות ברור להחליט מה זה אנימה טובה. זה בניית עולם? דמויות? או הסיפור, הרבה פעמים זה העדפה אישית של ז'אנר וסלידה ממשהו שונה. בינתיים לא מצאתי באמת אנימה טובה כי הסדרות/מנגות אוהבות להתקלקל או בקושי לצאת. מה דעתכם?

פתחתי אשכול כדי להחיות פורום מת ולמשוך וויבס שמנים לכאן

אישית זה תלוי לדעתי גם במצב רוח, גם אם אנימה היא לכאורה 10/10 לבכות מהעיניים (ואולי גם מאיבר אחר), אם אין לי כוח למשהו מדכא, אולי אעדיף לראות את מה שאנשים אחרים קוראים לו "סלופ".

לכן הגעתי למסקנה שבדרך כלל דיונים כאלה זה virtue signaling / gatekeeping של יצורים מתיימרים בלתי נסבלים (מהסוג היהיר של שוכני הפורומים מפעם, דושים תל-אביביים, כתבי עיתון הארץ וכו'), לרוב הסדרות יש איזשהו ערך כזה או אחר ואפשר להגדיר אותן כ"טובות" תחת המשגה כזאת או אחרת.

אפשר לדבר לכאורה על "איכותי"/"מופתי", וגם אז לדעתי זה עניין של טעם אישי.

אפשר אולי להעריך ברמה של קריטריונים יבשים מערך של "איכויות" כמו נניח עקביות לוגית בבניית העולם או בהתרחשויות.
זה בערך הדבר היחיד שיכול לחרפן אותי בהיעדרו.

אישית זה תלוי לדעתי גם במצב רוח, גם אם אנימה היא לכאורה 10/10 לבכות מהעיניים (ואולי גם מאיבר אחר), אם אין לי כוח למשהו מדכא, אולי אעדיף לראות את מה שאנשים אחרים קוראים לו "סלופ".

לכן הגעתי למסקנה שבדרך כלל דיונים כאלה זה virtue signaling / gatekeeping של יצורים מתיימרים בלתי נסבלים (מהסוג היהיר של שוכני הפורומים מפעם, דושים תל-אביביים, כתבי עיתון הארץ וכו'), לרוב הסדרות יש איזשהו ערך כזה או אחר ואפשר להגדיר אותן כ"טובות" תחת המשגה כזאת או אחרת.
דווקא אני קיבלתי את הרושם שאלה שמטיפים לגייטקיפנג זה יותר אינסלים שכלואים במרתף ומאוננים על לוליז ופחות שמאלנים מתנשאים?

דווקא אני קיבלתי את הרושם שאלה שמטיפים לגייטקיפנג זה יותר אינסלים שכלואים במרתף ומאוננים על לוליז ופחות שמאלנים מתנשאים?
אלו בדרך כלל רובצים בפורצ'אן ובאימג'בורדים אחרים ו"מבחינים" בכל מיני דברים שקשורים ליאהוד

• עצוב
סימוני אימוג׳י: אוהיו גוזאימאסו